Facebook
RSS

Flyer

E-MAP_Flyer_148x148mm_hun-1

E-MAP_Flyer_148x148mm_hun-2


Projektzáró meeting Roukalahtiban

2013. júniusában került sor az E-MAP program zárására, értékelésére. A három napos meeting elején összefoglaltuk a projektet azoknak a tanulók részére, akik most találkoztak először az EMAP-al. Az E-MAP projekt célja, hogy segítséget nyújtson a minőségbiztosítás terén a kis felnőttoktatási szervezetek (SEAP- small adult education providers) részére.

Ahogy áttekintettük a SEAP-ok munkáját, megállapítottuk, hogy ezek minőségével kapcsolatban két problematikus terület van:

a) a menedzsment jó minősége – szervezet munkájának a jó minősége

b) a tanítás/képzés jó minősége – a tanárok munkájának a jó minősége.

Lengyelországban olyan gyakorlati eszközöket tanultunk, amik kifejezetten a tanítás/képzés minőségének ellenőrzését és javítását célozzák.  A tandem találkozók alkalmával elkészítettük a partner szervezetek SWOT analízisét. Ezek eredményét a grazi találkozón is megvitattuk, valamint összegyűjtöttünk több minőségi kritériumot. Ezek a menedzsment / szervezet munkájának minőségének javítását segítik.

Finnországban lehetőség nyílt az egész projekt összefoglalására, értékelésére. Workshopok keretében értékelték az országok egymás munkáját. Áttekintésre kerültek a partner és tanuló riportok, valamint az olasz partner vezetésével rögzítésre került a reccomendation paper tartalma.


Grundtvig találkozó Grazban

2012. november 30. és december 2. között került sor Grazban a következő Grundtvig találkozóra. Az első napon az együttműködő partnerek bemutatták a szervezetüket és a tanulóikat. Ezt követően közös városnézésre, vacsorára került sor.
Szombat délelőtt bemutatásra kerültek a bilaterális meetingeken elhangzott előadások, eredmények. Az ÖkoStart Alapítvány bemutatta a minőségbiztosítással kapcsolat terveit, elképzeléseit, ismertette a SWOT analízist.
Az osztrák partner ismertette azokat a minőségbiztosítási rendszereket, amelyeket Európa szerte az oktatásban használnak.
Workshop-os foglalkozások segítségével betekintést nyerhettünk a minőségbiztosítási rendszerekbe és vizsgálhattuk azok hatékonyságát.


Grundtvig találkozó Lengyelországban

2012. május 10-e és május 13-a között került sor a második nemzetközi Grundtvig találkozóra a lengyelországi Nowy Staw-ban. A találkozó alkalmat adott arra, hogy a partnerek jobban megismerjék a minőségbiztosítás és az önellenőrzés fontosságát, valamint új gyakorlati módszereket tanulhattak meg, amelyekkel képesek a tanítás sikerességét megmérni.


 

Grundtvig Projekt nyitó értekezlet

Az ÖksoStart Alapítvány 2011. november 18-a és november 20-a között Budapesten adott otthont a Grundtvig program projektnyitó találkozójának, amelyen osztrák, német, lengyel, finn, olasz, holland partnerei vettek részt.
A találkozón megismerték egymás szervezetit és tevékenységét. A mintegy két éves projekt ideje alatt a tagok saját hazájukban valamilyen típusú felnőttoktatást végeznek, illetve megismerkednek egymás módszereivel, tapasztalatot cserélnek.

Közösségépítő kalandtúra a Vértesben

Kihasználva a jó időt, ma lélekápoló, valamint közösségépítő kalandtúrán vettünk részt a Vértesben olyan szakemberekkel és önkéntesekkel, akik akár a mi szervezésünkben, akár más civil szervezeteknél hátrányos helyzetű vagy különböző ...

Ifjúsági vezetőkkel meetingeltünk

Fiatalokat segítő szervezetek vezetőivel és ifjúságvezetőkkel tartottunk egész napos tréninget. Témánk a kis erőforrású civil szervezetek munkájának dinamizálása volt, illetve az, hogy az önellenőrzés, mint eszköz hogyan segítheti a szervezetek ...

Kinn az osztály 2015/16-os beszámolók

Kedves Látogató! Örömmel értesítjük, hogy a Kinn az Osztály Nap 2015/16-os tanávben megvalósult programjairól képes rövid beszámolókat tettünk közzé. Ha még nem tette, kérjük csatlakozzon idén is a programhoz! Az élménybeszámolók itt: ...

JÖN! Kinn az osztály nap a 2016/17-es tanévben is.

Tudta, hogy a Plymouth Egyetem kutatásai is alátámasztják, hogy a természet közeli tanulási élmény hozzájárul a gyermekek tanulmányi eredményének javulásához, személyiségének fejlődéséhez, erősíti bennük a szociális készségeket, és csökkenti a ...

Nemzetközi ifjúságvezető képzés Budapesten

Alapítványunk 2016. október 1. és október 7. között nemzetközi képzést tartott ifjúságvezetők részére Budapesten. A hét napos tréningre nyolc országból 30 pedagógus, ifjúságvezető, fiatal önkéntes érkezett, akik a tehetséggondozás és ...